Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Takže aktivní volební právo by mělo být přiznáváno od 25 let, to už je snad každý průměrný občan dostatečně orientován, pasivní pak od 35 let, to už má snad dost zkušenosti. Hranice 18 let byla zvolena asi proto, že když jedinec je schopen mít děti, tak dostatečně odpovědný pro účast na veřejném životě.

V případě všeobecného volebního práva se hloupost rozhodování jednotlivých volličů navzájem eliminuje. Jejich moudrost se prověřuje tím, že navzdory svému rozhodování přežívají dlouhodobě jako občané daného státu. Tedy stát samotný.

0 0
možnosti
JV

J77i79r58i 41V73r45a12b55e50c

23. 6. 2020 15:07

Ovšem, když to souhlasí co říkal o 80% voličů Zeman, (t.č.prezident) tak je to s námi špatné.

1 0
možnosti
PT

P21e55t97r 20T36o98m59e12k

23. 6. 2020 14:55

Vy volit nechoďte a řidičák vám taky do ruky nepatří. A na chodník ve městě choďte jen s doprovodem. Myslí to s vámi dobře.

1 0
možnosti
JK

Ti, kteří píšou: tohle má právo volit, tak nesouhlasí s demokracií.

1 0
možnosti

1) Především je třeba si uvědomit, co jsou to volby: je to v podstatě nekrvavá simulace občanské války. Proto musí mít volební právo každý, kdo je schopen bojovat. Jinak by strana, která by měla při volbách menší zastoupení než v reálné občanské válce, měla důvod zkusit to raději tou krvavou cestou.

2) Pokud mají volební právo absolutní blbci, kteří vůbec netuší vo co de, tak to ničemu neškodí, protože se náhodně rozdělí na obě/všechny strany a výsledek to tedy nijak neovlivní. (Problém obvykle nastává, když se ty blbce podaří někomu masově zmanipulovat, ale tuto možnost také mají obě/všechny strany.)

3) Současné problémy nepramení z toho, že se prostřednictvím voleb na vládě podílejí všichni, ale naopak z toho, že většina voličů je líná se na politickém životě aktivně podílet. Jít jednou za pár let k volbám nestačí, je nutné se předem postarat o to, aby tam bylo koho a co volit.

5 0
možnosti
  • Počet článků 4
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1608x
Jsem člověk, který stále ještě doufá v lidskou toleranci, inteligenci a slušnost.

Seznam rubrik